moltes curiositats i poca llibertat


és curios el que la vida significa i t'aporta al llarg dels anys. no estàs obligat a res, però la llibertat és una paraula massa difícil per a poder-la assolir al llarg de la vida. i no només la llibertat política, com en el cas de la independència de catalunya, sinó en la llibertat emocional.

sempre hi ha allò o a aquell que et lliga a algun lloc. ja no ets lliure. i tot i que no estem parlant del matrimoni, hi ha moltes coses que et lliguen, sense anar més lluny, l'amistat mateix. esculls els amics però arriba un moment en què aquests amics et lliguen i ja no ets lliure, no ets lliure de deixar-los i conèixer a altres, perquè ja tens un vincle emocional amb aquests amics. o la família, des de que neixes ets esclau familiar, no estàs obligat a res, però ho has de fer, fins als 18 anys, aproximadament, estàs lligat a la família per la llei, anys després encara ho estàs, fins al crear una altra família, amb una altra persona que t'ha lligat i que t'està fent tenir lligams amb els teus fills...

també existeix l'absència de llibertat econòmica, tot està lligat amb els diners, sobrevius si en tens, si no, pocs anys dures, o almenys no vius en unes condicions del que avui es considerarien humanes, perquè el terme humà ha evolucionat fins al punt de no saber ni què significa. què significa existir i ser humà? se suposa que si estem al planeta i som l'espècie més "intel·ligent" hauríem de valorar-ho i aplicar-ho a la vida real, a l'entorn, però hi ha el lligam a l'egocentrisme i això et fa esclau de tu mateix.


...quines coses més curioses