Vetusta Morla

tras de mí una escena y diez mil frases que repetir, ya ves, lo que es no es. yo no voy a contar lo mejor, a ocultar lo peor, me pongo el mejor chaqué

després de temps obsessionada en aquesta cançó que sentia a Les Enfants vaig descobrir de la mà dels nois d'indiespot el nom i els artistes: Valiente de Vetusta Morla.




el grup fa 9 anys que estan voltant per garetos de música però no va ser fins al 2008 que van treure el seu primer cd Un día en el mundo, que ha estat valorat com "el millor primer disc d'un grup al llarg de la història del rock espanyol" segons Popes80 Diario Digital de Pop Español. No obstant, el 2005 van llençar el cd autoeditat, Mira.

la crítica els adora i els seus concerts estan ple de gom a gom de fans que canten amb ells les cançons. és tal el ressó que han provocat aquests nois de Tres Cantos (Madrid) que el 26 de febrer es van proclamar vencedors de la XIII edició dels Premis de la Música que atorga cada any l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música. Tres nominacions, tres premis: autor revelació (per Copenhague), artista revelació (per Un día en el mundo) i Millor album de Pop Alternatiu (Un día en el mundo).

tot i que no sé com prendre'm que els englobin en el pop alternatiu.... Personalment, em quedo amb dues cançons del seu disc: Un día en el mundo i Copenhague.

us deixo el vídeo de Un día en el mundo perquè us encandileu tant com ho faig jo cada cop que el veig.