més serietat en el procés de selecció!

Aquest any estic vivint a la facultat una situació privilegiada com a estudiant de periodisme. El fet és que tenim l'oportunitat de fer rodes de premsa a personalitats de la política catalana que són rellevants en l'actualitat. El programa va començar amb Montserrat Nebrera (PPC) que està sent aquests darrers dies anomenada pels mitjans de comunicació per la crisi de lideratge del PPC; però també han vingut altres personatges com Jordi Pujol que és entranyable en la seva vellesa però que continua sent El President. La última que va venir a la facultat va ser Dolors Camats (ICV) aquest dimecres 14.


No és l'encarregada del Departament d'Interior però vaig aprofitar per explicar-li i demanar-li la seva opinió d'un fet d'allò més curiós. Allà va. Aquest cap de setmana anterior vaig quedar amb els meus amics (vitalicis) del poble i em van explicar que un altre amic que no era present en la quedada s'està preparant amb un professor per fer les proves de psicotècnic per a ser Mosso d'Esquadra.

Ostres, però el psicotècnic és un examen que es pot aprendre i estudiar? El més sorprenent de tot, i el que ens va indignar més, va ser que a les proves per a M.E. em van contar que s'havien colat dues persones esquizofrèniques.

Camats em va dir que li sorprenia molt aquest cas i que, en aquestes circunstàncies, sí que s'hauria de canviar el procés de selecció. Però no va dir res més. No sé, la veritat és que jo no li puc deixar de donar importància a aquest fet ja que són les úniques persones que estan autoritzades al nostre país per dur armes.

No estic menyspreant a les persones que sufreixen aquests transtorns però, quan parlem de seguretat, l'excés de places que es concedeixen cada anys no és cap excusa per deixar passar a persones que no haurien d'exercir el càrrec.