la manipulació més divertida

Divendres 8 va acudir a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB un especialista en Màrqueting Viral, en Niccola (no recordo el seu cognom). Aquest ens va fer una master class sobre aquesta manera tant curiosa de fer publicitat fent que la gent no sàpigui que està davant d'un anunci.

Costa de creure la facilitat en què se'ns pot manipular en l'actualitat. Tal i com deia Morpheo a Neo a Matrix: "una persona es inteligente, la gente es estúpida". I té raó. Una persona pot comprendre tot allò -o la majoria- de fets que se li plantegin, mentre que la gent actua de forma impulsiva, la massa humana és irracional.

I així ens ho demostren cada dia els anuncis de publicitat. El Màrketing Viral és, bàsicament, aquell que mereix la pena per a ser passat d'un receptor a els seus coneguts, incrementant les persones receptores de l'anunci.

El Mk viral, a més a més, està caracteritzat per no gastar-se molts diners per fer un anunci i, amb la major creativitat possible, sorgeix un projecte espectacular:


Però sempre pot sortir alguna rèplica curiosa:


Però, tal i com va dir en Jordi Ventura a les assignatures Teoria i Pràctica de la Publicitat i les Relacions Públiques i Comunicació Corporativa, no només importa l'anunci final (promoció) sinó que tots els procediments com la producció i la distribució també són molt i molt importants:
















Tot això ha estat extret de la pàgina disruption, val molt la pena entrar-hi i deixar-nos manipular una estoneta.

1 comment

Sergi 21 de maig del 2008, a les 15:49

jajajaja, em sembla que amb la crítica a Mi vida sin mí, vaig firmar la meva sentència. Amb la intenció de que suavitzis aquesta ofensiva que ja has advertit, tinc que dir-te que moltes de les pelis del perfil tb m'agraden molt:) (Amélie, El viaje de Chihiro, American beauty i Seven)... No em diguis que no compensa? jejejeje

Ja aniré passant per aquí, i de moment veig que la classe del niccola et va encantar. Molt xula l'entrada. Jo tb volia dir al bloc alguna cosa del mk viral, però ara m'acomplexa...

Salut!!