Always look on the bright side of life

Ara mateix estic mirant la reposició del documental MONTY PYTHON: La versión de los abogados al Canal+ Comedia (el podeu veure online aquí).


Un documental que t'ensenya la cara més desconeguda dels Monty Python. Sabíeu que alguns es van llicenciar a Oxford? Qui ho diria. Els personatges més pintorescos i rebels de la comèdia que, van protagonitzar més d'un acte polèmic a la BBC. La cadena de notícies més respectada del món. John Cleese durant el documental explica que els seus pares volien que fos advocat però, quan els hi va dir que seria actor, bé els hi va dir que treballaria per la BBC, aquests ho van acceptar "perquè treballar per la BBC era com treballar per l'administració pública, era una feina respectable, amb dret a pensió i amb garantia financera".

Eren uns individus amb la llengua afilada que no deixaven indiferent a ningú que els seguís. Van sobreviure a l'audiència, sobretot quan la pròpia cadena BBC, ansiosa per cancel·lar-los, van canviar la sèrie d'horari. Però es van adonar que a la matinada, pel matí, a migdia, tarda, vespre o nit, sempre hi havia algú que els seguia.

Alguns gags dels Monty Python han influenciat al món de l'humor durant dècades però el que menys s'esperaven és que una paraula creada per ells esdevingués tan famosa dins del món informàtic: spam.


La Vida de Brian
va ser una de les pel·lícules més famoses del grup humorístic. Però el que fins avui desconeixia és que el seu protagonista Brian, Graham Chapman, va morir el 1989 de càncer de gola. Però el més curiós va ser la manera de despedir-lo per part dels seus companys:


No hi ha millor manera per despedir a un humorista.