Johnny Cash

a molts de vosaltres potser us sona aquesta cançó d'un anunci, però és molt més que tot això, és Hurt de Johnny Cash.

Johnny Cash (26 de febrer de 1932 - 12 de setembre de 2003) va ser una cantautor nord-americà de country i rock'n'roll. Representant de la música country, va crear el seu propi subgènere musical. Era conegut per la seva profunda veu, amb el característic so boom-chick-a-boom de la seva banda de companya, els Tennessee Three, i per vestir sempre amb roba fosca...





L'Home de Negre. Començava tots els seus concerts amb la senzilla frase: "Hello, I'm Johnny Cash".


Va vendre a prop de 50 milions d'àlbums en gairebé 50 anys de carrera i és presentat habitualment com un dels músics més importants en la història de la música country. És un dels tres únics música que han estat admesos en més d'un Saló del a Fama: Saló de la Fama del Rock, del Country i de Compositors de Nashville.



Va ser marit de Vivian Liberto y més tard de June Carter Cash. La seva història d'amor ha estat duta a la gran pantalla amb En la cuerda floja. Johnny y June: pasión y locura (Walk the Line), dirigida per James Mangold, que narra la vida del cantant. L'actor que s'encarrega de reencarnar-lo va ser Joaquin Phoenix, qui va optar a l'Oscar al Millor Actor. L'actriu Reese Witherspoon va guanyar l'Oscar a la Millor Actriu per la seva interpretació de la dona de l'Home de Negre. Ambdós actors van guanyar el Globus d'Or en la categoria de Millor Actor de Comèdia o Musical i Millor Actriu de Comèdia o Musical.



Sé que no és una cançó alegre, però està molt i molt bé.





2 comments

marti 9 de juny del 2007, a les 9:59

Johnny Cash: tot un mestre, a més m'ha fet gràcia perquè he vingut al teu blog i precisament estava escoltant Walk The Line!

XV 9 de juny del 2007, a les 13:34

Creia haver-te deixat un comentari però ara he vist que no s'ha quedat. Venia a dir que m'agrada tot la música que has anat publicant i que de Johnny Cash per exemple m'agrada Cocaine Blues.

En el teu perfil veig que et decantes pel rock tot i no ser gaire "alegre" jeje, conec i tinc cançons de tots els grups menys d'Incubus, ara mateix em baixare alguna cosa.

Pot estar bé compartir música amb tu, de moment et deixaré una canço i un grup:

Whiskey in the jar - Metallica

i de grup Alice Cooper, és dels meus preferits i et pot agradar pel que he vist al perfil. Prova amb "Poison" i "Spark in the dark"

PD: no fa falta que una canço sigui alegre per alegrar-te el dia. ;)